Aftrap Elfstedenwandelpad

17 mrt Geen reacties Greet Nieuwsberichten

Elfstedenpad: aftrap voor wandelnetwerk door heel Fryslân

Bij wandelknooppunt 14 in Dokkum is woensdagmorgen 11 maart de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van Het Elfstedenwandelpad.  De wandelroute langs de elf steden krijgt duidelijke bewegwijzering. Deze route maakt onderdeel uit van een wandelnetwerk voor heel Friesland.

Het Elfstedenwandelpad is een langgekoesterde wens. Er is al jaren behoefte aan een typisch Fryske wandelroute langs de elf steden die meerdaagse wandeltoeristen trekt.

De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Stichting Wandelnet werken in opdracht van de provincie Fryslân aan de ontwikkeling van deze wandelroute. In de loop van 2017 is de route het hele jaar te bewandelen. Het zal een aantrekkelijke tegenhanger worden van het Pieterpad; zonder twijfel het bekendste lange afstand wandelpad dat Nederland nu kent.

Met het Elfstedenwandelpad (ca. 240 km lang) krijgen Fryslân en de wandelsport er een interessante route bij. Niet alleen omdat het verwijst naar de Tocht der Tochten. Het Elfstedenpad laat Fryslân ook als één geheel zien. Het goed bewegwijzerde wandelpad is voor zowel de afstandswandelaars als recreatieve wandelliefhebbers een prachtige ervaring. Wandelaars kunnen het pad straks op elke dag en op elke gewenste plek van de route beginnen.

Wandelnetwerk Fryslân

Het Elfstedenpad sluit aan op wandelnetwerken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en die de komende jaren met elkaar verbonden worden. Bij het wandelnetwerk wordt – net als bij het fietsen – gebruik gemaakt van knooppunten. Uiteindelijk ligt er in 2018 een eenduidig recreatief routenetwerk voor heel Fryslân.

“Met goed verzorgde vaar-, fiets- en wandelroutes en uniforme bewegwijzering kunnen wij straks onze gasten de mooiste en meest bijzondere Friese parels laten bezoeken,” aldus een tevreden Hulsman.

Het wandelnetwerk voor heel Fryslân is een initiatief van De Marrekrite, Merk Fryslân en Landschapsbeheer Friesland. De vaarwegen hebben met Het Fries Merenproject al een grote impuls gekregen. De Marrekrite is onder andere verantwoordelijk voor het fietsroutenetwerk in Fryslân. Provincie Fryslân investeert nu in de ontwikkeling van een wandelnetwerk zodat daarmee een compleet recreatief routenetwerk ontstaat.

BRON:  http://www.fryslan.frl/13895/elfstedenpad-aftrap-voor-wandelnetwerk-heel-fryslan/