Direct een sloep reserveren? Reserveer online

Een heerlijk dagje op het water met een sloep

De Mariahoeve verhuurt voordelige, ruime sloepen vanuit Terherne (aan het Sneekermeer).  Zo’n sloep heeft veel opbergruimte en een gezellige rondzit om de middentafel. De Crescent Allure sloep is een compleet uitgeruste sloep voor 8 personen. De sloepen zijn in 2014 allemaal weer voorzien van een nieuwe motor, wat voor veel vaarplezier garant staat; Het stuurwiel bevordert het vaargemak . De sloep ligt niet diep in het water; naar bijna alle plekjes in Friesland kan worden gevaren.

Kortom, de Allure is een zeer ruime sloep en daardoor erg geschikt voor de sloepverhuur voor het hele gezin. Kom dus een sloep huren bij De Mariahoeve in Friesland.

 

 

Gemak dient de mens

De sloep heeft een grote overkapping (buiskap), dus bij felle zon is de buiskap een parasol en mochten er wat spetters vallen dan zit je droog. Onze sloepen hebben een zwemtrap en anker ( op aanvraag) en garandeert veel zwemplezier.
Door de makkelijk afneembare kussenset is het ook met kinderen en honden een plezierig dagje uit! En als u de sloep weer komt inleveren doen wij de eindschoonmaak voor u. Zo blijft een dagje uit ook een echt dagje uit!

Onze sloepen in het kort:

 • Geschikt tot maximaal 8 personen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Veel ruimte
 • Ligt niet diep in water
 • Geen vaarbewijs of ervaring nodig
 • Routeboek en tips

Arrangementen mogelijk met een sloep

 • Sloep en slapen:  (één of meerdere nachten overnachten)
 • Picknickmand mee aan boord (lunch- of borrelpicknickmand)
 • High-Tea mee aan boord
 • Museumbezoek
 • Een leuke, spannende invulling voor bedrijfsuitje, relatiedag of familiedag

 

 

 

Prijzen en tarieven

Klik hier voor de tarieven

 • De meest huidige tarieven vind u als u op de gewenste datum op de kalender klikt.
  Deze vind u door onder de foto’s op deze pagina op de oranje button: Reserveer online te klikken
 • Een halve dag kan ALLEEN als de sloep er op de gewenste dag nog ligt. Deze optie kan niet van te voren gereserveerd worden.

U betaald bij de reservering 50%; de overige 50 betaald u twee weken voor aankomst.
Vind de huurdag binnen zes weken plaats dan betaald u de huursom ineens.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs of ervaring nodig?

Nog nooit gevaren? Geen probleem. Veel gasten zonder vaarervaring gingen u voor. We geven een uitgebreide instructie, varen zelfs een stukje met u mee als u dat wilt. Daarnaast gaat er een map mee met mooie sloeproutes en tips en trics.

Zijn er routes aanwezig?

Elke sloep heeft een map met diverse leuke routes. Deze nemen we samen met u door zodat u niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Zijn er ook zwemvesten?

We verhuren zwemvesten voor € 2.50 per stuk per dag.

Mag de hond mee?

Ja hoor de hond mag natuurlijk ook mee. De kosten daarvoor zijn € 15.

Is er ook een kortingskaart of strippenkaart?

U kunt een kaart kopen voor € 450. Daarmee kunt u facturen* voor het huren van een boot betalen voor een waarde van € 500. U heeft dan 10% korting gekregen. De kaart is een jaar geldig.
* ( geldig voor voor dagverhuur)

Is er voldoende brandstof?

U krijgt de sloep mee met voldoende brandstof voor twee dagen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Ook hoeft u niet af te tanken als u terug komt.

Moet ik ook borg betalen?

Geniet van het varen, maar mocht er onverhoopt iets misgaan dan zijn de boten goed verzekerd. Toch vragen een borg van € 130 voor onvoorziene zaken. Deze kunt u contant achterlaten of u tekent een eenmalige machtiging.

Hoe kan ik me voorbereiden op een dag sloep varen?

U hoeft zich niet voor te bereiden want we leggen u alles piekfijn uit, maar als u het leuk vind kunt eens bij de volgende linken kijken. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden.

 • Klik hier voor Praktische tips over varen in Friesland. Praktische tips over brugtijden, zwemlocaties en verkeersborden voor de watersporter in Friesland.
 • Klik hier voor een digitale waterkaart op uw telefoon of tablet. U schrijft zich in en de kaart is gratis beschikbaar.
 • Klik hier voor de hele Waterkaart van Nederland van Nederland, inclusief alle informatie over vaarwegen, jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen uit de Wateralmanak 2 van de ANWB. Het downloaden van de App is gratis. Daarna kun je de App 2 dagen gratis te proberen of een abonnement afsluiten voor een week € 4.49, maand € 9.99 of een jaar € 38.99
 • Klik hier voor vaarregels in leuke filmpjes.

Wat zijn de algemene voorwaarden

Huurvoorwaarden De Mariahoeve

 

 1. VERPLICHTING DE MARIAHOEVE. De Mariahoeve zal het vaartuig in goede staat op het overeengekomen tijdstip aan de contractant ter beschikking stellen. Het zal kunnen dienen tot het gebruik waarvoor het is bestemd. De Mariahoeve zal alleen verhuren als zij het verantwoord vind. Bij bijv. slechte weersomstandigheden of onbekwaamheid van de huurder kan hij de overeenkomst op ieder moment eenzijdig beëindigen.
 2. VERPLICHTINGEN KLANT. De klant zal het schip als een goede schipper en in overeenstemming met de bestemming gebruiken:
 3. a) De klant zal geen veranderingen in het gehuurde aanbrengen.
 4. b) De klant zal het schip zonder schriftelijke toestemming van verhuurder niet in gebruik afstaan, niet geheel niet gedeeltelijk.
 5. c) De klant zal aan het einde van de huurperiode het schip aan De Mariahoeve terug leveren, in dezelfde staat als waarin en op dezelfde plaats waar hij het ontvangen heeft.
 6. d) Alle kosten voor het houden van en het varen met het schip zoals havengelden, bruggelden, kadegelden, sluisgelden, liggelden en kosten voor brandstof en verlichting zijn voor rekening van de klant.
 7. WAARBORGSOM/ VERZEKERING. De sloepen die u bij De Mariahoeve huurt zijn verzekerd. Bij het aangaan van de huur betaald u een borgsom van € 130.00 per boot. Dit bedrag wordt aan het einde van de huurperiode aan u terugbetaald als u het schip op tijd, schadevrij en schoon weer bij de Mariahoeve inlevert. De Mariahoeve heeft het verhuurde ten behoeve van de verhuur verzekerd voor de vaart op de binnenwateren, waartoe uitdrukkelijk niet behoort: Waddenzee, de Noordzee en het IJsselmeer.
 8. INVENTARIS. U wordt verzocht de inventaris bij vertrek te controleren. Als deze niet volledig is, dan moet u dit melden zodat voor aanvulling kan worden gezorgd. Als bij terugkomst blijkt dat de inventaris niet compleet is worden de ontbrekende stukken in rekening gebracht.
 9. AANSPRAKELIJKHEID. De verhuurder aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen van personen aan boord, of het verlies van goederen die zich aan boord bevinden tijdens de verhuurperiode.
 10. SCHADE. Schade ontstaan door onderstaande feiten komen volledig voor rekening van de huurder:
 11. a) Schade door te varen en/of aan te leggen op verboden plaatsen
 12. b) Schade door s’nachts ( vanaf 1 uur na zonsondergang) te varen
 13. c) Schade door onzorgvuldig gebruik van apparatuur waardoor brand ontstaat
 14. d) Schade door te varen bij windkracht 6 en daarboven
 15. e) Schade door te varen in wateren, die vanwege de verzekering niet zijn toegestaan ( Zie punt 3. vaargebied)
 16. f) Schade door deelneming aan wedstrijden

 

U bent verplicht schade direct te melden, en voor het (laten) verrichten van reparaties hebt u toestemming nodig van De Mariahoeve.

 1. AANVARING. Bij een aanvaring dient u de volgende punten in acht te nemen:
 2. a) Direct de waterpolitie inlichten en een proces-verbaal laten maken
 3. b) Adres(sen) van derden noteren
 4. c) Omschrijving van de toedracht van de aanvaring noteren en door beiden partijen laten ondertekenen
 5. d) Als u er niet uitkomt direct contact op te nemen met de verhuurder

 

 1. ANNULERING. Het kan gebeuren dat u onverwacht de reservering moet annuleren. Hiervoor kunt u gebruik maken van een annuleringsverzekering. Wij verzorgen deze niet en keren geen aanbetalingen uit. Slecht weer is voor risico van de huurder en vormt geen aanleiding tot reductie of restitutie van de huursom, dan wel annulering.
 2. WANPRESTATIES DE MARIAHOEVE. Als De Mariahoeve haar verplichtingen niet nakomt, heeft de klant het recht de overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter als ontbonden te beschouwen, indien de wanprestatie daartoe voldoende aanleiding geeft. De Mariahoeve zal in dat geval onmiddellijk alle reeds betaalde bedragen terugbetalen.
 3. WANPRESTATIES KLANT. De klant is in gebreke als blijkt dat de verplichtingen uit deze overeenkomst niet worden nagekomen. Behalve nakoming en of schadevergoeding vorderen, kan De Mariahoeve de overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter voor ontbonden houden en het gehuurde onmiddellijk terugnemen, indien de wanprestatie daartoe voldoende aanleiding geeft. De klant is ook dan verplicht de huurprijs te voldoen.

 

INVENTARISLIJST
Aantal
Omschrijving Prijs bij vermissing (per stuk) Aanwezig bij vertrek Aanwezig bij terugkomst
Landvasten (touw om boot mee vast te maken) € 10.00
Venders (stootkussens) € 15.00
Anker met ankerlijn € 30.00
12 volt set voor koelbox € 45.00
Is er zichtbare schade aan de sloep bij aanvang huur nee/ ja, nl: Foto van gemaakt ja / nee

 

 

 

Hoe lang is een dagverhuur?

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • De normale dagverhuur is van 9-17.00 uur voor € 140
 • De normale daghuur in september en oktober is van 9-17.00 uur voor € 120
 • De verlengde dagverhuur is van 9-20 uur kan voor € 160 in juli en augustus, en € 158 in de overige maanden
 • De extra verlengde dagverhuur is van 9-22 uur kan voor € 170
 • De avondverhuur van circa 18-21 uur kan voor € 60
 • De verhuur vervroegen door de sloep de avond voor de verhuur  op te halen tussen 18-20 uur kan voor  € 30 extra
 • Halve dagen ( 4 uur) voor € 90, maar deze kunnen pas op de dag zelf worden gereserveerd!

Wanneer is de sloep nog beschikbaar?

Bekijk onderop de pagina het reserveringssysteem. Voer de dag in waarop je een sloep wilt reserveren. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen.

Hoe kan ik een sloep boeken?

Klik op de oranje RESERVEER ONLINE knop op deze pagina, dan volgt een reserveringssysteem. Of scroll verder naar beneden op deze pagina.Hierop kunt u gelijk zien of er nog sloepen beschikbaar zijn. Houd u uw pinpas bij de hand voor de ideal betaling!

 

Sloep varen in Friesland

 

Zodra u in de sloep stapt begint uw dagje uit. Pluk de dag en beleef de hele dag Friesland vanaf het water. Eerst uitslapen kan natuurlijk ook… De sloepen worden heel veel verhuurt voor dagverhuur in combinatie met overnachtingen. Maar wat dacht u ervan om na een drukke dag op het werk even heerlijk te relaxen op een sloep; Varen op het Sneekermeer met een koelbox gevuld met lekkere hapjes en drankjes, of met de sloep naar een restaurant aan het water…. En dat kan tot ca. 22 uur ‘savonds.

De verhuur begint bij De Mariahoeve met een persoonlijke uitleg met behulp van een zeer uitgebreide map. Hierin staan naast diverse verschillende routes ook tips en trucs, bijzonderheden voor onderweg. Leuke bezienswaardigheden en plaatsjes waar je lekker met de kinderen even de benen kunt strekken. Natuurlijk vergeten we niet de eet- en drinkgelegenheden aan het water….want een dagje varen in Friesland is eigenlijk een korte vakantie. Koelboxen verhuren we ook dus als u liever aan boord blijft ook geen probleem. Alles kan en mag.
Met de sloep is het puur genieten, want door de rustige vaareigenschappen kunt u varen door prachtige natuurgebieden; bewonder de vogels en de swingende rietkragen. Of stap van de sloep af in gezellige dorpjes en vaar later weer verder om het water te horen klotsen en de eendjes te horen kwaken terwijl u geniet van uw dag sloep varen.

De Mariahoeve ligt aan de rand van Terherne, dat omringd wordt door de Terhernster Poelen en het Sneekermeer.
U zit in een mum van tijd op de Goïngarijpster Poelen en het Sneekermeer en even iets verder de Langweerder Wielen of het Pikmeer om maar een paar wateren in de buurt te noemen. Kortom genoeg water voor onvergetelijke vaartochten met een comfortabele sloep. Sloepvaren, sloep huren, een belevenis apart.

Direct online reserveren: