Sloep huren in Friesland

Friesland is een provincie met heel héél veel water, dus is het varen met een sloep een prima manier om Friesland te verkennen en ontdekken. Huur een sloep in Friesland en vaar met je collega’s, je vrienden of je familie over het Sneekermeer, de mooie poelen, de Langweerder Wielen of het Heegermeer. Bezoek Sneek, IJlst, Langweer of Grou om maar een paar mooie plaatsen aan het water in Friesland te noemen. Zelfs de Elfstedentocht kun u met de sloep gaan varen of wat dacht u van een vrijgezellenfeestje op het water van Friesland? Dus kom je naar Friesland dan huur je een sloep.

 
sloepverhuur_mini_jpgGezellig achter het roer van de sloepPICT3757 ans2013 juli fam. van elferen 3sloepverhuur_De_Mariahoeve_mini_jpgsloepverhuur friesland_miniDeMariahoeve.nl vanaf het water _mini
Verken Friesland vanuit Terherne. Terherne ligt namelijk heel centraal in Friesland. Midden tussen Sneek, Heerenveen, Joure, Drachten en Leeuwarden. Er zijn diverse routes uitgezet waarmee u zelfs als u een week een sloep komt huren ook meerdere dagen in Friesland uit de voeten kunt!

Direct een sloep reserveren? Reserveer online

Waarom een sloep huren in Terherne bij De Mariahoeve?

Geen ervaring nodig
We vinden het fijn als onze gasten met een goed gevoel gaan varen met een sloep. We nemen daarom de tijd om uitgebreid uit te leggen hoe een waterkaart werkt, welke routes er mogelijk zijn, hoe bruggen werken (klompje voor het bruggeld) enz. Met de waterkaart (op papier of via de waterkaart app) kunt u Friesland gaan verkennen.

·       Ruimte voor maximaal 8 personen
·       Een krachtige, maar rustige motor
·       Grote buiskap, dus bij een regenbuitje zit je droog
·       Grote buiskap, dus bij felle zon is de buiskap een parasol
·       12 volt aansluiting voor koelbox
·       Uitgebreide instructie over de sloep, de routes enz.
·       Inclusief waterkaart van Friesland
·       Inclusief brandstof bij dagverhuur
·       Inclusief verzekering
·       Hond is welkom tegen betaling
·       Arrangementen met sloep en slapen mogelijk
·       Zwemvesten kunt u erbij huren
·       Koelboxen zijn er bij te huren

 

Prijzen en tarieven

Klik hier voor de tarieven

De meest huidige tarieven vind u als u op de gewebsite datum op de kalender klikt.
Onder de foto’s op deze pagina staat een oranje button: Reserveer online

Veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs of ervaring nodig?

Nog nooit gevaren? Geen probleem. Veel gasten zonder vaarervaring gingen u voor. We geven een uitgebreide instructie, varen zelfs een stukje met u mee als u dat wilt. Daarnaast gaat er een map mee met mooie sloeproutes en tips en trics.

Zijn er routes aanwezig?

Elke sloep heeft een map met diverse leuke routes. Deze nemen we samen met u door zodat u niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Zijn er ook zwemvesten?

We verhuren zwemvesten voor € 2.50 per stuk per dag.

Mag de hond mee?

Ja hoor de hond mag natuurlijk ook mee. De kosten daarvoor zijn € 10.

Is er ook een kortingskaart of strippenkaart?

U kunt een kaart kopen voor € 450. Daarmee kunt u boten betalen voor een waarde van € 500. U heeft dan 10% korting gekregen. De kaart is een jaar geldig.

Is er voldoende brandstof?

U krijgt de sloep mee met voldoende brandstof voor twee dagen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Ook hoeft u niet af te tanken als u terug komt.

Moet ik ook borg betalen?

Geniet van het varen, maar mocht er onverhoopt iets misgaan dan zijn de boten goed verzekerd. Toch vragen een borg van € 130 voor onvoorziene zaken. Deze kunt u contant achterlaten of u tekent een eenmalige machtiging.

Hoe kan ik me voorbereiden op een dag sloep varen?

U hoeft zich niet voor te bereiden want we leggen u alles piekfijn uit, maar als u het leuk vind kunt eens bij de volgende linken kijken. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden.

  • Klik hier voor Praktische tips over varen in Friesland. Praktische tips over brugtijden, zwemlocaties en verkeersborden voor de watersporter in Friesland.
  • Klik hier voor de hele Waterkaart van Nederland van Nederland, inclusief alle informatie over vaarwegen, jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen uit de Wateralmanak 2 van de ANWB. Het downloaden van de App is gratis. Daarna kun je de App 2 dagen gratis te proberen of een abonnement afsluiten voor een week € 4.49, maand € 9.99 of een jaar € 38.99
  • Klik hier voor vaarregels in leuke filmpjes.

Hoe lang is een dagverhuur?

U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • De normale dagverhuur is van 9-17.30 uur voor € 135
  • De normale daghuur in september en oktober is van 9-17.30 uur voor € 120
  • De verlengde dagverhuur is van 9-20 uur kan voor € 150
  • De extra verlengde dagverhuur is van 9-22 uur kan voor € 170
  • De avondverhuur van circa 19-22 uur kan voor € 60
  • De verhuur vervroegen door de sloep de avond voor de verhuur  op te halen tussen 18-20 uur kan voor  € 30 extra
  • Halve dagen ( 4 uur) voor € 80, maar deze kunnen pas op de dag zelf worden gereserveerd!

Hoe kan ik een sloep boeken?

Klik op de oranje RESERVEER ONLINE knop op deze pagina, dan volgt een reserveringssysteem. Of scroll verder naar beneden op deze pagina.Hierop kunt u gelijk zien of er nog sloepen beschikbaar zijn. Houd u uw pinpas bij de hand voor de ideal betaling!

Direct online reserveren:

Extra informatie