Ga naar hoofdinhoud

Weekendje weg Friesland

Wilt u er even tussenuit met partner, je familie, plan je een vriendinnenweekend of een weekendje weg met je vrienden? Dan bent u bij De Mariahoeve op het juiste adres, een echte aanrader!

Wilt u direct reserveren?

Een weekend vol plezier, gezelligheid, actie en/of romantiek?

Friesland biedt u veel meer dan u zou verwachten:
* bezoek een van de verrassende museums,
* ontdek de elf steden van de Elfstedentocht,
* kom snuffelen in de vele kleine winkeltjes die Friesland rijk is
* proef een van de Friese specialiteiten in een van de gezellige restaurants grand café aan het water,
* heerlijk genieten van de rust in een van de Friese de bossen

Wacht niet langer en geniet samen van een heerlijk lang weekend en kijk eens bij onze weekendje-weg-Friesland-arrangement.
Het HELE JAAR door zijn we open dus ook met de feestdagen (Pasen; Hemelvaart ; Pinksteren of de Kerst)

Dagje weg wordt weekendje weg in Friesland

Maak van een dagje uit in Friesland een weekendje weg. Want een dagje uit is altijd zo weer voorbij, en voor het echte vakantiegevoel boekt u een weekendje weg.
Dus maak van uw dagje uit een weekendje weg, en De Mariahoeve maakt van uw weekend wat bijzonders! Een weekend begint op vrijdagmiddag. Dan kunt u vanaf 15 uur inchecken. Maandagmorgen vertrekt u weer terugkijkend op een heerlijk ontspannen weekend.
Een weekendje weg van donderdag tot zondag? De Mariahoeve biedt u de mogelijkheid om op afwijkende dagen aan te komen dan de gebruikelijke maandag of vrijdag. Gastvrij, flexibel en maatwerk! Dit is natuurlijk wel op basis van beschikbaarheid. U kunt het hele “weekend” gebruik maken van uw kamer. En bij vertrek kijkt u terug op een mini vakantie.

TIPS voor uw weekendje weg in Friesland

Friesland heeft voldoende om in uw weekendje weg leuke uitjes te plannen. Misschien heeft u zelf al plannen, maar wij helpen u graag op weg.

 • Verras jezelf en bezoek een museum in Friesland. Voor het totale overzicht klik hier. Ook het museumweekend is een aanrader.
 • Ga het water op. Huur een sloep of geniet van de wind in de zeilen met een zeilboot of laat u lekker rond varen in een rondvaarboot.
 • Bezoek een van de vele evenementen zoals de Sneekweek; Skutjesilen; Visserijdagen; Ballonfeesten in Joure enz.
 • Wandelen stadwandelingen of zoek een mooie route van Staatsbosbeheer
 • Fietsen met Fietsroutenetwerk of een van de vele uitgezette routes die we hebben verzameld in een map, maar u kunt ook eens kijken bij een van de wielerrondes zoals de Profronde van Surhuisterveen Fryslân die plaats vindt net na de Tour de France
 • Motorrijden, lekker toeren door Friesland, in combinatie met ons motor arrangement
 • Shoppen van kleding tot brocante; van distilleerderijen tot kaasboerderij; van wijngaard tot ja zeg het maar….

Een weekendje weg is inpakken en wegwezen naar Friesland

Friesland is al even bijzonder en veelzijdig. Voor een weekendje weg in Friesland kunt u genieten van het water van de Friese Meren; een uitgestrekt netwerk van kanalen, sloten en vaarten brengt u langs de schitterende Friese wateren waar Friesland om bekend staat. Maar u kunt ook gaan genieten van de natuur in een van de nationale parken die Friesland rijk is: Schiermonnikoog, De Alde Feanen, Lauwersmeer en Drents-Friese Wold . De unieke weidsheid van de natuur en het nostalgische landschap geven het ultieme gevoel van rust en ruimte. Friesland is niet alleen mooi door haar vele water, bossen en het weidse open landschap. Ook de dorpen en steden elk met hun eigen identiteit,en vaak met een rijke historie. Oude grachtenpanden, adellijke staten en stinzen, boeiende musea en sfeervolle dorpskroegen. Friesland (Fryslân) betekent totale ontspanning. Helaas worden Friezen gezien als minder vriendelijk (stug) en minder gastvrij in vergelijking met de meeste andere provincies. Mensen die Friesland al eens hebben bezocht hebben een positief beeld van Friesland en komen in grote getale terug!!

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Moet ik van te voren boeken?

Jazeker. Bij De Mariahoeve is een weekendje weg het meest geboekte uitje. We raden dan ook zeker aan om te reserveren. Zeker als u met meerdere personen bent want vol is vol.

Moet ik ook linnengoed mee nemen?

Nee, een weekendje weg is een weekendjes weg. Wij maken de bedden op, hangen heerlijke frisse handdoeken op en zorgen voor keukendoeken in de kitchenette. Alleen nog kleren en een toilettas en op naar een heerlijk weekendje weg.

Zijn er ook arrangementen voor een weekendje weg?

 • een heerlijk ontbijt elke morgen;
 • een sloep;
 • een diner in een van de restaurants in het dorp of
 • een BBQ; gourmet of fondue in ons gastenverblijf
 • met een fiets;
 • enz enz

Heeft u ook last minute weekendjes?

Weekendjes weg zijn zo erg gewild dat het bijna niet voorkomt dat er last minute weekendjes vrij komen. Zelfs in de wintermaanden lopen de weekendjes. Gasten gaan dan naar steden; schaatsevenementen; familie; musea; activiteiten die in de winter worden georganiseerd. Kijk gerust eens op onze evenementen kalander voor leuke ideeen. .

Back To Top
Change language