Ga naar hoofdinhoud

Marcraft huren

Je wilt een ( of meerdere ) dag(en) gaan vissen in Friesland in een luxe visboot, dan kom je snel terecht bij een Marcraft.

Een heerlijk dagje op het Friese water met onze Marcraft

Bij het ontwikkelen van de eerste Marcraft is destijds gekozen voor een vrij breed ontwerp, waardoor deze boot een zeer ruimtelijke uitstraling geeft en uitblinkt in stabiliteit. Door de breedte heeft de Marcraft 440 een streepje voor omdat je er veel in kwijt kunt. Daarnaast bezit de Marcraft uiteraard over perfecte vaareigenschappen. Met zijn stoere uiterlijk is deze Marcraft visboot zeker geen kleintje.

Onze Marcraft in het kort

  4 hengelsteunen

  2.00 meter breed

  4.40 meter lang

  Buitenboordmotor

  2 luxe bootstoelen

De Marcraft visboot en gevangen vissoorten

De Marcraft visboot wordt het merendeel door roofvisser gehuurd, maar ook enkele witvissers weten de luxe van de Marcraft visboot te waarderen.
De Mariahoeve  verhuurd de luxe Marcraft visboot het HELE JAAR door. In Terherne ( Sneekermeer) liggen deze visboten voor u klaar. De visboten worden per hele dag verhuurd, maar meerdere dagen kan natuurlijk ook. Heeft u nog nooit gevaren, geen probleem. We nemen rustig de tijd om samen met u alles door te nemen. We vertellen dan uitgebreid uit hoe de Marcraft visboten werken, wat en waar de huidige visvangsten zijn. De vissen die vanuit de Marcraft visboten worden gevangen zijn: snoek; snoekbaars ; de baars en de brasem; de blank en ruisvoorn. Maar ook de kolblei wordt hier gevangen. Karper zit vooral in de Zwettepoel en in sierwateren. Voor wat paling betreft hebben vooral de meren nog een redelijke “aalstand”. Als u eens een dag met een visgids op pad wilt stellen we u graag voor aan een visgids.

Arrangementen mogelijk met een sloep

Catch and release

We stellen het zeer op prijs als er wordt gevist volgens het Catch and Release principe. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet.

Goed om te weten

 • Aluminium visboot van Marcraft
 • Lengte 4.40 meter
 • Breedte 2.00 meter
 • Buitenboordmotor
 • Door V-bodem kan hij goed driften en backtrollen
 • 2 luxe bootstoelen doe op diverse plaatsen in de boot geplaatst kunnen worden ( stoelbase)
 • extra stoel bij te huren voor 3e persoon
 • 4 hengelsteunen
 • Hengelbakken van 2.50 meter aan beide kanten van de boot
 • Veel bergruimte 200 liter
 • 1 Fishfinder met GPS ( kleur)
 • Aansluitpunt voor een electramotor ( los bij te huren)
 • 12 volt stopcontact
 • Navigatieverlichting
 • Geschikt voor 2 tot 3 vissers en hun visspullen
 • De Marcraft visboot voldoet aan het Europese CE keurmerk.
 • Waterkaart & informatiemap

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik speciale visvergunningen nodig?

Nee, de vispas is voldoende. Heeft u die niet dan verkopen wij weekpassen. Deze verkopen we ook los aan de deur.

Hoe lang is een daghuur?

De boten worden verhuurd van 9-18 uur. Andere tijden alleen indien mogelijk EN alleen na overleg.

Moet ik reserveren?

Wat gebeurt er als er ijs ligt?

De Marcraften zijn van aluminium en verhuren we niet als er behoorlijk ijs ligt. De stalen visboten kunnen tegen een stootje en kunnen vrij lang doorvaren. In overleg kijken we wat de beste oplossing is bij ijs.

Ik ben voor het eerst in Friesland te vissen. Waar moet ik heen?

De Mariahoeve heeft uitgebreide visvangstenregistratie, ervaring, mappen en waterkaarten.  We leggen uit hoe het een en ander  werkt en waar u het meeste kans heeft om vis ( roofvis of witvis) te vangen.

Ik heb maden / onderlijntjes/ kunstaas nodig?

De Mariahoeve heeft zelf een beperkte voorraad kunstaas en onderlijntjes. Voor ruimere keuze verwijzen we u graag naar onze collega met een hengelsportwinkel of naar de BFT shop voor ruime keuze aan materialen. Maden zijn in Terherne ook te koop, en kunnen worden bewaard in onze speciale “vissers”koelkast.

Welke visgidsen kunnen we boeken?

Wil je graag vissen dan kun je bij ons een visboot huren, maar weet niet  precies waar je nu het beste kunt vissen, welk aas je het beste kunt gebruiken dan kun je een visgids inhuren. Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, hierdoor gaat er tijd verloren om deze kennis op te doen. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH)  aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te  lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of nieuwe zienswijze. Zo zijn er al vissers die nu niet meer met de lipgrip gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

CATCH and RELEASE
De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.
Een dag weg met een visgids is inclusief :
* gebruik maken van de boot van de visgids
* hengels
* kunstaas

Klik hier voor onze visgidsen

Wanneer is de Marcraft nog beschikbaar?

Bekijk onderop de pagina het reserveringssysteem, maar
Let op: Als er geen Marcraft meer vrij is volgens het boekingssysteem neem dan even contact met ons op.
We zetten soms de Marcraft “dicht” als er aanvragen lopen die nog niet zeker zijn.

Back To Top
Change language