Wil je graag vissen dan kun je bij ons een visboot huren, maar weet niet  precies waar je nu het beste kunt vissen, welk aas je het beste kunt gebruiken dan kun je een visgids inhuren. Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, hierdoor gaat er tijd verloren om deze kennis op te doen. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH)  aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te  lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of nieuwe zienswijze. Zo zijn er al vissers die nu niet meer met de lipgrip gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

CATCH and RELEASE
De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.

ROOFVIS- VISGIDSEN: Tjeerd van der Ploeg;  Bertus Rozemeijer  &  René van den Brug

 

Tjeerd is een semi professionele visser, die jaarlijks meedoet met het NK snoekbaarsvissen samen met zijn vaste vismaat. Een dag vissen met Tjeerd is actief vissen en niet een beetje hangen in je stoel
tot er een vis voorbijkomt. Maar plezier tijdens het vissen staat wel voorop. Tjeerd heeft ook een eigen lijn met o.a. hengels. De boot van waaruit Tjeerd vist is een Marcraft.

 

Bertus staat steeds voorop in nieuwe ontwikkelingen. “Je bepaalt voor het overgrote deel je eigen succes, dat is de charme van het vissen met kunstaas. Bertus heeft zelf hengels en kunstaas ontwikkelt (voor o.a. Ultimate; Salmo en Mann’s)
Momenteel is hij consulent bij Pure Fishing waar hij weer bezig is met de ontwikkeling van een lijn hengels voor de roofvisser. De boot van waaruit Bertus vist is een Starweld.

 

Gezellig een dagje weg, fanatiek sportvissen of uitleg in verschillende vistechnieken. de visboot van René is een ACCT
( eigen ontwikkelde boot)

Een dag weg met een visgids is inclusief :
* gebruik maken van de boot van de visgids
* hengels
* kunstaas