skip to Main Content

Een visgids huren in Friesland

Wil je graag vissen dan kun je bij ons een visboot huren, maar weet niet precies waar je nu het beste kunt vissen, welk aas je het beste kunt gebruiken dan kun je een visgids inhuren.

Wij vissen onder strikte Corona-maatregelen.      Meer info

Welkom op het Friese viswater

Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, hierdoor gaat er tijd verloren om deze kennis op te doen. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH) aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of nieuwe zienswijze. Zo zijn er al vissers die nu niet meer met de lipgrip gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

Onze visgidsen

Visgids Tjeerd van der Ploeg

Visgids Bertus Rozemeijer

Visgids Rene van den Brug

Catch & release

De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.

Tjeerd is een semi professionele visser, die jaarlijks meedoet met het NK snoekbaarsvissen samen met zijn vaste vismaat. Een dag vissen met Tjeerd is actief vissen en niet een beetje hangen in je stoel tot er een vis voorbijkomt. Maar plezier tijdens het vissen staat wel voorop. Tjeerd heeft ook een eigen lijn met o.a. hengels. De boot van waaruit Tjeerd vist is een Marcraft.

Bertus staat steeds voorop in nieuwe ontwikkelingen. “Je bepaalt voor het overgrote deel je eigen succes, dat is de charme van het vissen met kunstaas. Bertus heeft zelf hengels en kunstaas ontwikkelt (voor o.a. Ultimate; Salmo en Mann’s). Momenteel is hij consulent bij Pure Fishing waar hij weer bezig is met de ontwikkeling van een lijn hengels voor de roofvisser. De boot van waaruit Bertus vist is een Starweld.

Een dag weg met de visgids is inclusief

gebruik maken van de boot van de visgids

Hengels

Kunstaas

Back To Top
Change language