Ga naar hoofdinhoud

Huur een Toerboot in Friesland

Mooi weer, dan wil je het water op als je in Friesland bent.

Een heerlijk dagje op het Friese water met een toerboot.

Met onze toerbootjes is het makkelijk varen door alle vaarten, poelen of plassen in onze omgeving. Verken “de Friese meren” vanuit ons eiland in de Friese Meren met onze toerbootjes en ervaar dat je geen wachttijden voor bruggen hebt. Geniet van de weidse landerijen, de pittoreske plaatsjes. Leg je toerbootje aan bij een eilandje voor een hapje en een drankje of bezoek aan van de vele restaurantjes aan het  Friese water.

Moeilijk? Ervaar de eenvoudige bediening van deze toerbootjes.

Onze soepen in het kort

  Geschikt tot maximaal 4 personen

  Gemakkelijk in gebruik

  6PK buitenboordmotor 

  6 stootkussens

  Geen vaarbewijs of ervaring nodig

  2 landvasten

  Waterkaart

  Vanaf 18 jaar te huur

  Zwemvesten te huur voor €2,50 per stuk

  Hond mag mee

Bijzonderheden van de toerbootjes

De toerboot is namelijk heel eenvoudig te bedienen (geen vaarbewijs nodig) en heeft een 6 pk buitenboordmotor en één van de toerbootjes heeft zelfs een elektrische start…Aan het begin van de huurdag krijgt u een instructie/vaaruitleg. De toerboot is voorzien van 6 stootwillen/ fenders (stootkussens) en 2 landvasten ( touwen om de boot mee vast te maken als u gaat aanleggen). Er zijn heel veel aanlegmogelijkheden bij dorpjes en restaurantjes; of neem onderweg een frisse duik; leg aan om even heerlijk te zonnen; picknicken of lekker lunchen bij een van de eetgelegenheden aan het water.

Brandstof, waterkaart en uitleg

U krijgt per afvaart 12 liter brandstof mee met het toerbootje. Voor één dag is dit ruim voldoende. Naderhand wordt het verbruik, welke door de zuinige motoren meestal slechts een paar euro bedraagt, verrekend met de huurder. Ook krijgt u een waterkaart van Friesland mee en een uitleg over de toerboot met de vaarmogelijkheden.

Varen in Friesland met een toerbootje

Wilt u er eens lekker een dagje tussenuit? Met een toerbootje ontdekt u in ons mooie Friesland plekjes die met veel grote boten niet bereikt kunnen worden. Varend in een van onze toerbootjes verveelt u zich geen moment.  De toerbootjes bieden u de perfecte gelegenheid om een dag volop van de Friese meren te genieten! Vanuit het pittoreske dorpje Terherne, eiland in de Friese Meren, vaart u over de meren en sloten waar u de karakteristieke sfeer van Friesland en haar landschap kunt ervaren…

Terwijl u geniet van de natuur vanuit het toerbootje, stuurt u met gemak door de kleine slootjes naar bijvoorbeeld het beschermde natuurgebied De Oude Venen en de Prinsenhof. Vlak bij Grou vindt u een oase van rust en geniet u al varend van de fantastische sfeer van het varen. Een toerbootje huren is dan ook een unieke mogelijkheid voor een dagje betaalbaar genieten.

Huurt u een vakantiehuisje in Terherne of omgeving? Dan is een toerbootje voor de deur natuurlijk ook een heerlijkheid. U zit in een mum van tijd op de Goïngarijpster Poelen en Sneekermeer en even iets verder de Langweerder Wielen of het Pikmeer om maar een paar wateren in de buurt te noemen. Kortom genoeg water voor onvergetelijke vaartochten. Varen in Friesland, een belevenis apart.

Prijzen en tarieven

Klik hier voor de tarieven

TARIEVEN Toerbootje
1 dag € 55
2 dagen € 90
3 dagen € 120
4 dagen € 165
5 dagen € 200
6 dagen € 225
7 dagen € 300
OPTIONEEL
Zwemvest per dag €     2,50
* Daghuur 9-18 uur Andere tijden alleen mogelijk na overleg
* Lange dag 9-20 uur €       20 meerprijs op daghuurprijs
* Eerder ophalen Het is mogelijk de toerboot tegen een meerprijs van een vierde van de daghuur de avond voor de huur op te halen tussen 19.00 en 20.30 uur.
* Maximaal 4 personen
* Legitimatie is verplicht
* Minimale leeftijd is 18 jaar
* GEEN vaarbewijs nodig
* Brandstof is exclusief bij de toerboot
* Waarborgsom toerboot is € 130. Deze dient u contant mee te nemen, of u tekent een eenmliage machtiging. Deze krijgt u terug als de boot onbeschadigd en volledig wordt ingeleverd.
* Betaling 50% bij reservering, de overigen 50% 2 weken voor de huurperiode. Bij boekingen die 6 weken voor de huurperiode worden gemaakt wordt de huursom per omgaande overgemaakt.
DISCLAIMER V1.0
Prijzen in onze brochure en op internet zijn onder voorbehoud. Wij behouden ons het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing of publicatie de tarieven aan te passen. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend.

 

EXCLUSIEF gebruikte brandstof. Deze wordt achteraf berekend.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik een vaarbewijs of ervaring nodig?

Nog nooit gevaren? Geen probleem. Veel gasten zonder vaarervaring gingen u voor. We geven een uitgebreide instructie, varen zelfs een stukje met u mee als u dat wilt. Daarnaast gaat er een map mee met mooie sloeproutes en tips en trics.

Moet ik ook borg betalen?

Geniet van het varen, maar mocht er onverhoopt iets misgaan dan zijn de boten goed verzekerd. Toch vragen een borg van € 130 voor onvoorziene zaken.

Kan ik ook een halve dag boeken?

De toerboten worden per dag hele verhuurt. Op de dag zelf kunt u ze voor een halve dag ( 4 uur) huren.

Mag de hond mee?

Ja hoor de hond mag mee.

Hoeveel personen mogen er mee?

Er mogen maximaal 4 personen mee.

Is er voldoende brandstof?

Er gaat een volle brandstoftank mee. Dat is ruim voldoende voor een dag. U hoeft niet af te tanken bij terugkomst, dat doen wij en dan verrekenen we de gebruikte brandstof.

Hoe kan ik een toerbootje reserveren?

u kunt ons telefonisch bereiken op 06 103 14 204 of per email ( info@demariahoeve.nl of demariahoeve@hotmail.com)

Back To Top
Change language