Ga naar hoofdinhoud

Sloep & Slapen arrangement

GEEN vaarbewijs en GEEN ervaring nodig!!
Stel je voor: overnachten in een kamer direct aan het water mét een mooie sloep voor je eigen deur?  Genieten en beleven is waar het  allemaal om gaat bij Sloep en Slapen Arrangementen.

Kom bij ons slapen en varen

Zonder vaarervaring kan iedereen met onze sloepen komen varen. Vaar langs alle mooie plekjes in Friesland , daar waar de grote boten niet kunnen komen…Kom genieten van de rust, de natuur, de leuke dorpjes en stadjes onderweg. Lekker een bakje doen onderweg of met een gevulde koelbox of picknickmand op pad. Maximaal genieten… Lekker een weekendje weg of een midweek, maar ook een week behoort tot de mogelijkheden.

Er is van alles te doen en te zien in de directe omgeving, we hebben al een aantal mogelijkheden voor u klaar liggen; samen met u nemen we de mogelijkheden door en dan…totale ontspanning op het water.

Week arrangement boeken?

Reserveer direct

Midweek arrangement boeken?

Reserveer direct

Weekend arrangement boeken?

Reserveer direct

Het sloep en slapen arrangement

Met dit arrangement beleeft u fantastische dagen in Friesland. Op de aankomstdag ontvangt u de routemap van de sloep zodat u zich alvast kunt oriënteren op de mooie routes die we voor u hebben uitgezocht. Er zijn volop mogelijkheden. Uitgerust begint u de volgende dag aan een ontspannende dag in uw sloep, natuurlijk pas na een uitgebreide uitleg en instructie. Vanuit Terherne vertrekt u met één van de vele dagroutes voor een hele dag vaar plezier. Wij tanken ‘savonds de sloep weer vol met brandstof, daar hoeft u niet naar om te kijken. Terherne heeft elf horeca-gelegenheden waar u heerlijk kunt dineren, maar u kunt natuurlijk ook zelf koken un uw appartement.

Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt vervolgt u de tweede dag. Volg een route langs pittoreske dorpjes zoals Langweer, Broek, Akkrum, Grou, Heeg en IJlst. ’s Avonds bent u weer terug bij De Mariahoeve om te slapen na een heerlijke dag op het water met de sloep.  Alweer terugkijkend op een hele dag genieten van de natuur, cultuur en gezelligheid in hét watersportgebied van Friesland!

Goed om te weten

 • Arrangementen voor weekend, midweek of week
  andere opties mogelijk!
 • Appartement voor 2 personen aan het water
  inclusief handdoeken; keukendoeken en opgemaakte bedden
 • inclusief Wi-Fi
 • Sloep
  inclusief verzekering; eindschoonmaak en instructie
  inclusief waterkaart en routemap
  exclusief kosten van de brandstof
 • Optioneel ontbijt; koelbox; drankjes; picknickmand enz…

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik een vaarbewijs of ervaring nodig?

Nog nooit gevaren? Geen probleem. Veel gasten zonder vaarervaring gingen u voor. We geven een uitgebreide instructie, varen zelfs een stukje met u mee als u dat wilt. Daarnaast gaat er een map mee met mooie sloeproutes en tips en trics.

Zijn er routes aanwezig?

Elke sloep heeft een map met diverse leuke routes. Deze nemen we samen met u door zodat u niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Zijn er ook zwemvesten?

Mag de hond mee?

Ja hoor de hond mag natuurlijk ook mee. Bij het reserveren kunt u als optie hond aanklikken.

Is er voldoende brandstof?

U krijgt de sloep mee met voldoende brandstof voor uw vaardag(en), dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Ook hoeft u niet af te tanken als u terug komt, dat doen wij. De kosten voor de gebruikte brandstof verrekenen we dan met u.

Moet ik ook borg betalen?

Geniet van het varen, maar mocht er onverhoopt iets misgaan dan zijn de boten goed verzekerd. Toch vragen een borg van € 130 voor onvoorziene zaken. Deze kunt u contant achterlaten of u tekent een eenmalige machtiging.

Hoe kan ik me voorbereiden op een dag sloep varen?

U hoeft zich niet voor te bereiden want we leggen u alles piekfijn uit, maar als u het leuk vind kunt eens bij de volgende linken kijken. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden.

 • Klik hier voor Praktische tips over varen in Friesland. Praktische tips over brugtijden, zwemlocaties en verkeersborden voor de watersporter in Friesland.
 • Klik hier voor een digitale waterkaart op uw telefoon of tablet. U schrijft zich in en de kaart is gratis beschikbaar.
 • Klik hier voor de hele Waterkaart van Nederland van Nederland, inclusief alle informatie over vaarwegen, jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen uit de Wateralmanak 2 van de ANWB. Het downloaden van de App is gratis. Daarna kun je de App 2 dagen gratis te proberen of een abonnement afsluiten voor een week € 4.49, maand € 9.99 of een jaar € 38.99
 • Klik hier voor vaarregels in leuke filmpjes.

Wat zijn de algemene voorwaarden

Huurvoorwaarden De Mariahoeve

 1. VERPLICHTING DE MARIAHOEVE. De Mariahoeve zal het vaartuig in goede staat op het overeengekomen tijdstip aan de contractant ter beschikking stellen. Het zal kunnen dienen tot het gebruik waarvoor het is bestemd. De Mariahoeve zal alleen verhuren als zij het verantwoord vind. Bij bijv. slechte weersomstandigheden of onbekwaamheid van de huurder kan hij de overeenkomst op ieder moment eenzijdig beëindigen.
 2. VERPLICHTINGEN KLANT. De klant zal het schip als een goede schipper en in overeenstemming met de bestemming gebruiken:
 3. a) De klant zal geen veranderingen in het gehuurde aanbrengen.
 4. b) De klant zal het schip zonder schriftelijke toestemming van verhuurder niet in gebruik afstaan, niet geheel niet gedeeltelijk.
 5. c) De klant zal aan het einde van de huurperiode het schip aan De Mariahoeve terug leveren, in dezelfde staat als waarin en op dezelfde plaats waar hij het ontvangen heeft.
 6. d) Alle kosten voor het houden van en het varen met het schip zoals havengelden, bruggelden, kadegelden, sluisgelden, liggelden en kosten voor brandstof en verlichting zijn voor rekening van de klant.
 7. WAARBORGSOM/ VERZEKERING. De sloepen die u bij De Mariahoeve huurt zijn verzekerd. Bij het aangaan van de huur betaald u een borgsom van € 130.00 per boot. Dit bedrag wordt aan het einde van de huurperiode aan u terugbetaald als u het schip op tijd, schadevrij en schoon weer bij de Mariahoeve inlevert. De Mariahoeve heeft het verhuurde ten behoeve van de verhuur verzekerd voor de vaart op de binnenwateren, waartoe uitdrukkelijk niet behoort: Waddenzee, de Noordzee en het IJsselmeer.
 8. INVENTARIS. U wordt verzocht de inventaris bij vertrek te controleren. Als deze niet volledig is, dan moet u dit melden zodat voor aanvulling kan worden gezorgd. Als bij terugkomst blijkt dat de inventaris niet compleet is worden de ontbrekende stukken in rekening gebracht.
 9. AANSPRAKELIJKHEID. De verhuurder aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen van personen aan boord, of het verlies van goederen die zich aan boord bevinden tijdens de verhuurperiode.
 10. SCHADE. Schade ontstaan door onderstaande feiten komen volledig voor rekening van de huurder:
 11. a) Schade door te varen en/of aan te leggen op verboden plaatsen
 12. b) Schade door s’nachts ( vanaf 1 uur na zonsondergang) te varen
 13. c) Schade door onzorgvuldig gebruik van apparatuur waardoor brand ontstaat
 14. d) Schade door te varen bij windkracht 6 en daarboven
 15. e) Schade door te varen in wateren, die vanwege de verzekering niet zijn toegestaan ( Zie punt 3. vaargebied)
 16. f) Schade door deelneming aan wedstrijden

 

U bent verplicht schade direct te melden, en voor het (laten) verrichten van reparaties hebt u toestemming nodig van De Mariahoeve.

 1. AANVARING. Bij een aanvaring dient u de volgende punten in acht te nemen:
 2. a) Direct de waterpolitie inlichten en een proces-verbaal laten maken
 3. b) Adres(sen) van derden noteren
 4. c) Omschrijving van de toedracht van de aanvaring noteren en door beiden partijen laten ondertekenen
 5. d) Als u er niet uitkomt direct contact op te nemen met de verhuurder

 

 1. ANNULERING. Het kan gebeuren dat u onverwacht de reservering moet annuleren. Hiervoor kunt u gebruik maken van een annuleringsverzekering. Wij verzorgen deze niet en keren geen aanbetalingen uit. Slecht weer is voor risico van de huurder en vormt geen aanleiding tot reductie of restitutie van de huursom, dan wel annulering.
 2. WANPRESTATIES DE MARIAHOEVE. Als De Mariahoeve haar verplichtingen niet nakomt, heeft de klant het recht de overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter als ontbonden te beschouwen, indien de wanprestatie daartoe voldoende aanleiding geeft. De Mariahoeve zal in dat geval onmiddellijk alle reeds betaalde bedragen terugbetalen.
 3. WANPRESTATIES KLANT. De klant is in gebreke als blijkt dat de verplichtingen uit deze overeenkomst niet worden nagekomen. Behalve nakoming en of schadevergoeding vorderen, kan De Mariahoeve de overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter voor ontbonden houden en het gehuurde onmiddellijk terugnemen, indien de wanprestatie daartoe voldoende aanleiding geeft. De klant is ook dan verplicht de huurprijs te voldoen.

uit de Wateralmanak 2 van de ANWB. Het downloaden van de App is gratis. Daarna kun je de App 2 dagen gratis te proberen of een abonnement afsluiten voor een week € 4.49, maand € 9.99 of een jaar € 38.99

 • Klik hier voor vaarregels in leuke filmpjes.

Hoe lang is een dagverhuur?

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • De normale dagverhuur  SMALL is van 9-17.00 uur
 • De verlengde dagverhuur  MEDIUM is van 9-20 uur
 • De extra verlengde dagverhuur  LARGE is van 9-22 uur
 • De avondverhuur van circa 18-21 uur
 • De verhuur vervroegen door de sloep de avond voor de verhuur  op te halen tussen 18-20 uur Klik dit aan als optie bij het reserveren.
 • Halve dagen ( 4 uur) kunnen pas op de dag zelf worden gereserveerd!

Wanneer is de sloep nog beschikbaar?

Bekijk onderop de pagina het reserveringssysteem. Voer de dag in waarop je een sloep wilt reserveren. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen.

Hoe kan ik een sloep boeken?

Klik op de oranje RESERVEER ONLINE knop op deze pagina, dan volgt een reserveringssysteem. Of scroll verder naar beneden op deze pagina.Hierop kunt u gelijk zien of er nog sloepen beschikbaar zijn. Houd u uw pinpas bij de hand voor de ideal betaling!

Extra informatie

Vanuit ons eigen Terherne dat bekend staat als Kameleondorp vaart u langs de uitgestrekte weilanden, bloeiende bermen, karakteristieke boerderijen en prachtige natuurgebieden, naar bijvoorbeeld…

 • Grou, een watersportdorp, dat in de loop der eeuwen niets van haar charme heeft verloren. Karakteristieke geveltjes zijn stille getuigen van vroegere tijden; gezellige terrassen, originele winkeltjes  zijn toevoegingen uit het heden.
 • Joure met een gezellige winkelstraat, diverse terrasjes en Museum Joure waar oude tijden herleven;
 • Sneek  met haar beroemde Waterpoort, huizen met mooie gevels in de binnenstad, en ook een bezoek waard de Beerenburg distilleerderij van Weduwe Joustra;
 • IJlst waar je leert hoe houtmolen de Rat van dik hout planken zaagt en waar De Kameleonfilm deels is opgenomen;
 • En dan hebben we nog al dat natuurschoon in de Alde Feanen, om stil van te worden;
 • of juist Leeuwarden, de Hoofdstad van Friesland met haar stadse fratsen om maar eens wat te noemen …

Voor elk wat wils dus…
Na een dag varen heerlijk relaxen op uw eigen terras met een heerlijk koel drankje. Nagenieten en uitkijkend naar wat de dag van morgen brengen zal. Terherne heeft 11 horeca gelegenheden dus u hoeft niet te koken, maar het kan wel..
Net wat u zelf wilt…Of ‘savonds nog even met de sloep het Sneekeimeer op met een goede wijn genieten van de ondergaande zon…

Back To Top
Change language