Stalen visboot huren

Je wilt een dag gaan vissen in Friesland en bent op zoek naar een verhuurbedrijf voor  het huren van een visboot? De Mariahoeve is hét Vishotel in Friesland, en verhuurd naast de luxe Marcraft visboot ook stalen visboten. En dat kan het HELE JAAR door. In Terherne ( eiland in de Friese meren) liggen de visboten voor u klaar. De boten worden per hele dag verhuurd, maar meerdere dagen kan natuurlijk ook. Heeft u nog nooit gevaren, geen probleem. We nemen rustig de tijd om samen met u alles door te nemen. We vertellen dan uitgebreid uit hoe de visboten werken, wat en waar de huidige visvangsten zijn.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA2013 feb Rene Dijkstra Arjan Stalenburg (5)OLYMPUS DIGITAL CAMERA2012-06-23 12.01.382013 Peter Sleegers juni 5

Direct reserveren? Check beschikbaarheid

Soorten vis te vangen vanuit stalen visboot

Zowel witvissers al roofvissers komen hier prima aan hun trekken. Vanuit een visboot of vanaf de oevers in de meren kan worden gevist, of van de wal in vaarten en polderwateren. In de meren zijn vooral snoekbaars en brasem veel beviste soorten, terwijl in de polderwateren de snoek, de baars en de blank– & ruisvoorn kunnen worden gevangen. Maar ook de kolblei wordt hier gevangen.
Karper zit vooral in de Zwettepoel en in sierwateren. Voor wat paling betreft hebben vooral de meren nog een redelijke “aalstand”. Voor forellen zijn in de directe omgeving van Terherne ook Forellenvisvijvers te vinden. Maar ook stellen we u graag aan een visgids voor als u dat prettig vind, en verkopen we de weekvispas.

Visvergunning vissen in Friesland

Bent u al lid van een hengelsportvereninging in Nederland dan heeft u voldoende aan de vispas. Er zijn geen speciale visvergunningen nodig.

Catch and Release

Om de goede visstand te behouden en Nederland ook een sportvisland bij uitstek te laten blijven stellen we het zeer op prijs als er wordt gevist volgens het Catch and Release principe. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet.

 

 

Bijzonderheden van de stalen visboot

De visboot is nl. eenvoudig te bedienen (geen vaarbewijs nodig) en heeft een 6 pk buitenboordmotor. En één van de visboten heeft zelfs een elektrische start…Aan het begin van de visdag krijgt u een instructie/vaaruitleg. De visboot is voorzien van 6 stootwillen/ fenders (stootkussens) en 2 landvasten ( touwen om de boot mee vast te maken als u gaat aanleggen). Er zijn nl. heel veel aanlegmogelijkheden vanaf het water. Diverse steigers of lekker langs een eilandje midden op een meer of poel.

Brandstof, waterkaart en uitleg

U krijgt per afvaart 12 liter brandstof mee met de stalen visboot.  Voor één dag is dit ruim voldoende. Naderhand wordt het verbruik, welke door de zuinige motoren meestal slechts een paar euro bedraagt, verrekend met de huurder. Ook krijgt u een waterkaart mee en een uitleg over de visboot met de vaar- en vismogelijkheden.

 

Onze stalen visboot in het kort:

  • Geschikt voor maximaal 2 vissers en hun visspullen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • 6PK buitenboordmotor
  • 6 stootkussens
  • Geen vaarbewijs of ervaring nodig
  • 2 landvasten
  • Waterkaart
  • Vanaf 18 jaar te huur
  • Zwemvesten te huur voor € 2,50 per stuk

 

demariahoeve.nl stalen visboot
 

Prijzen en tarieven

Klik hier voor de tarieven

TARIEVEN Stalen visboot
1 dag € 55
2 dagen € 90
3 dagen € 120
4 dagen € 165
5 dagen € 200
6 dagen € 225
7 dagen € 300
OPTIONEEL
Zwemvest per dag €     2,50
* Daghuur 9-18 uur Andere tijden alleen mogelijk na overleg
* Lange dag 9-20 uur €       20 meerprijs op daghuurprijs
* Eerder ophalen Het is mogelijk de visboot tegen een meerprijs van een vierde van de daghuur de avond voor de huur op te halen tussen 19.00 en 20.30 uur.
* Maximaal 2 vissers
* Legitimatie is verplicht
* Minimale leeftijd is 18 jaar
* GEEN vaarbewijs nodig
* Brandstof is exclusief bij de visboot
* Waarborgsom visboot is € 130. Deze dient u contant mee te nemen, of u tekent een eenmalige machtiging. Deze krijgt u terug als de boot onbeschadigd en volledig wordt ingeleverd.
* Betaling 50% bij reservering, de overigen 50% 2 weken voor de huurperiode. Bij boekingen die 6 weken voor de huurperiode worden gemaakt wordt de huursom per omgaande overgemaakt.
DISCLAIMER V1.0
Prijzen in onze brochure en op internet zijn onder voorbehoud. Wij behouden ons het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing of publicatie de tarieven aan te passen. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend.
TARIEVEN Macraft
KLIK HIER voor de Marcraft visboot
1 dag € 100 incl. brandstof
midweek € 350 ( maandag 13 uur tot en met vrijdag 12 uur)
excl. brandstof
week € 500 excl. brandstof

 

OPTIONEEL
zwemvest € 2.50 per dag
weekvispas € 12
thermoskan koffie € 3
Electra motor € 10 per dag
Stoel voor 3e visser € 10

Veelgestelde vragen

 

Heb ik speciale visvergunningen nodig?

Nee, de vispas is voldoende. Heeft u die niet dan verkopen wij weekpassen. Deze verkopen we ook los aan de deur.

Hoe lang is een daghuur?

De boten worden verhuurd van 9-18 uur. Andere tijden alleen indien mogelijk EN alleen na overleg.

Moet ik reserveren?

De boten worden heel veel verhuurd. Dus als u zekerheid wilt dan raden we u aan om te reserveren. Dat kan via onze online reserveringsmodule waarop u gelijk kunt zien of de visboot nog beschikbaar is.

Wat gebeurt er als er ijs ligt?

De stalen visboten kunnen tegen een stootje en als er een beetje ijs ligt en niet alle meren zijn bevroren dan mag er wel worden gevaren.

Ik ben voor het eerst in Friesland te vissen. Waar moet ik heen?

De Mariahoeve heeft uitgebreide visvangstenregistratie, mappen en waterkaarten.  We leggen uit hoe deze werken en waar u het meeste kans heeft om vis ( roofvis of witvis) te vangen.

Ik heb maden / onderlijntjes/ kunstaas nodig?

De Mariahoeve heeft zelf een beperkte voorraad kunstaas en onderlijntjes. Voor ruimere keuze verwijzen we u graag naar onze collega met een hengelsportwinkel of naar de BFT shop voor ruime keuze aan materialen. Maden zijn in Terherne ook te koop, en kunnen worden bewaard in onze speciale “vissers”koelkast.

Welke visgidsen kunnen we boeken?

Wil je graag vissen dan kun je bij ons een visboot huren, maar weet niet  precies waar je nu het beste kunt vissen, welk aas je het beste kunt gebruiken dan kun je een visgids inhuren. Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, hierdoor gaat er tijd verloren om deze kennis op te doen. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH)  aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te  lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of nieuwe zienswijze. Zo zijn er al vissers die nu niet meer met de lipgrip gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

CATCH and RELEASE
De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.
Een dag weg met een visgids is inclusief :
* gebruik maken van de boot van de visgids
* hengels
* kunstaas

Klik hier voor onze visgidsen

 

Visvakantie in Friesland natuurlijk

Water en Friesland dat is een. En wie water zegt zegt vis. Ben je na een dag vissen nog niet uitgevist dan hebben we hele mooie visarrangementen voor u. Slapen en vissen. Ontdek de friese wateren, de meertjes, de plassen poelen en vaarten. We hebben meer dan genoeg water om in te vissen vanuit Terherne …en onze stalen visboten en luxe visboten zijn hier zeer geschikt voor.
In combinatie met een van de appartementen, hotel- of B&B kamers. Kijk hiervoor bij onze visarrangementen (link visarrangementen) .

Sinds juni 2005 kunt u al bij ons Vishotel in Friesland terecht. De vele terugkerende vissers zeggen genoeg over de visvangsten; de visboten en de gemoedelijke sfeer in De Mariahoeve. Kortom Vishotel Friesland heeft de volgende mogelijkheden voor een visvakantie in Nederland voor vissers: